V SDS sledijo Evropi in bi Rusijo uvrstili na seznam držav, ki podpirajo terorizem, Tanja Fajon ob tem simpatizira z Rusijo

Janez Janša. (Foto: SDS)

“Naša poslanska skupina je včeraj v parlamentarno proceduro vložila resolucijo, s katero predlagamo, da državni zbor Rusko federacijo uvrsti med države, ki podpirajo mednarodni terorizem,” je v torek na novinarski konferenci povedal predsednik SDS Janez Janša. Ob obletnici napada Rusije na Ukrajino, so se v SDS odločili, da tudi Slovenija Svetu Evrope, ki je podobno resolucijo sprejel oktobra lani.

Predsednik SDS je ob tem pojasnil, da so se v stranki za takšno potezo odločili, ker vlada doslej na tem področju ni naredila nič. V predstavitvi stališča poslanske skupine je Janša povedal, da so v SDS vse od sprejetja resolucije v Evropskem parlamentu čakali na podoben korak vlade v Sloveniji, a se ta ni zgodil.

“Koaliciji želimo pomagati, da ne zatava še bolj v svojih zmedenih izjavah, ko enkrat pravijo, da Slovenija ne bo več pomagala Ukrajini, naslednji dan pa že drugače. Popolnoma jasno je, da ni vmesne strani. Ali podpiraš rusko agresijo, ali pa boj Ukrajincev za svobodo,” je pojasnil Janez Janša.

Na drugi strani pa zunanja ministrica Tanja Fajon v tem vidi prilivanje olja na ogenj. S takšno izjavo je dejansko neposredno podprla rusko agresijo na Ukrajino in umiranje civilnega prebivalstva. Takšne izjave zunanje ministrice je predsednik SDS Janez Janša označil kot takojšnjo pomoč oziroma branjenje Rusije za njena dejanja.

Vir: Twitter