V Industrijski coni Šentjur so investitorji to pomlad izjemno dejavni. Občina Šentjur je prodala že vsa lastniška in komunalno urejena zemljišča. Na tem območju je družinsko trgovinsko podjetje Kea že postavilo novo skladišče, do poletja pa naj bi vrata odprlo tudi večje trgovinsko središče Jager.

Za gradnjo je v Industrijski coni Šentjur – jug namenjenih skupaj več kot 126 tisoč kvadratnih metrov zemljišč. Komunalno opremljenih je bilo do zdaj približno 52.500 kvadratnih metrov zemljišč, od tega skoraj 46 tisoč kvadratnih metrov v občinski lasti. Vse lastniške komunalno urejene parcele je občina že prodala sedmim investitorjem. Dokončno komunalno ureditev industrijske cone je šentjurska občina uvrstila med projekte, ki bodo sofinancirani z denarjem iz dogovora za razvoj regij,

Med sedmimi investitorji je domače družinsko podjetje Kea, katero je v razvijajoči se coni že zgradilo novo skladiščno halo. Kljub močni konkurenci podjetje vsa leta posluje pozitivno. V letu 2017 je ustvarilo skoraj 39 milijonov evrov prometa, trenutno zaposluje 260 ljudi.

Družinsko podjetje Jagros načrtuje v začetku poletja odprtje trgovskega središča s približno tri tisoč kvadratnimi metri prodajnih površin. Trgovsko središče bo nudilo vse od živil, tekstilnih izdelkov do gradbenega materiala, tehničnega blaga, akustike in bele tehnike. V trgovskem središču bo tudi večji gostinski lokal. Zaposlili bodo približno 30 ljudi, podjetje pa investicijo v večini financira z lastnimi sredstvi.

M.I.