Včeraj je v prostorih Razvojne agencije Kozjansko v Šentjurju svojo kandidatko za  županjo na letošnjih lokalnih volitvah predstavil Občinski odbor Slovenske demokratske stranke Šentjur. V OO SDS Šentjur so prepričani, da je v  Šentjurju čas, da na županski stolček sede ženska, zato so se odločili, da na letošnjih lokalnih volitvah podprejo njihovo članico, mag. Mojco Inkret.

Foto: D.D.

Mag. Mojca Inkret je na novinarski konferenci predstavila svoj program, ki bo temeljil na treh osnovnih točkah. Zavzemala se bo za dvig kakovosti bivanja v Šentjurju, za izgradnjo Mesta prihodnosti in za realizacijo nekaterih prioritetnih infrastrukturnih projektov. Inkretova je še povedala, da so osnovne točke programa razdeljene na več področij, ki jih bo lahko realizirala z dobrim sodelovanjem svoje ekipe, svetniške skupine in tudi konstruktivnim sodelovanjem z lokalnimi poslanci. » V Šentjurju je potrebno zgraditi centralno otroško igrišče, kjer bodo otroci kvalitetno preživljali svoj prosti čas, prav tako je potrebno podobne javne površine zgraditi v vseh 12-ih krajevnih skupnostih. Poskrbeti je potrebno za celovito zdravstveno oskrbo na celotnem območju Občine Šentjur in povečati zmogljivosti v Domu starejših v Šentjurju«, je še povedala mag. Mojca Inkret.

Kandidatka bo veliko pozornost namenila temu, da v samo občino pripelje več vrst kapitala (intelektualni, socialni, demokratični, okoljski, turistični, tehnični, kulturni in finančni kapital). S tem bi bili izpolnjeni pogoji za prihod visoko kvalificiranih podjetij in posameznikov, za proaktivno sodelovanje vseh krajevnih skupnosti pri snovanju uspešne občine. Po njenem je potrebno pričeti tudi s kakovostnim trženjem turističnega kapitala.

 

Foto: D.D.

Za glavne infrastrukturne projekte je mag. Mojca Inkret povedala: »Pospešili bomo projekt izgradnje navezovalne ceste in ureditev lokalnih in državnih cest, ki so potrebne obnove. Prizadevali si bomo za izgradnjo telovadnice pri Šolskem centru Šentjur, za izgradnjo novega gasilskega doma v Šentjurju ter za sistemizacijo infrastrukturnih projektov v občini«.

Novinarje, zbrane na novinarski konferenci je zanimalo tudi, če se je pripravljena v primeru zmage pogovarjati z vsemi strankami, ki bodo prišle v občinski svet ali se s kom ne želijo pogovarjati o sestavljanju koalicije.  Kandidatka je povedala, da za trenutna ugibanja koga si želijo v koaliciji je še prehitro in je potrebno počakati na volilni izid, vendar v primeru zmage ne bodo nikogar izključevali, ampak se bodo z vsemi pogovarjali konstruktivno in na podlagi programa. Zaradi tega jo bo skozi kampanjo spremljal slogan »mag. Mojca Inkret zate«.

Ob tem naj povemo, da je podporo njeni kandidaturi izkazala tudi poslanka Državnega zbora Jelka Godec, ki je povedala, da se je za ta korak odločila, ker kandidatko pozna kot delovno, pošteno in zanesljivo, predvsem pa zato, ker kar obljubi tudi stori.

 

A.M.