V Sloveniji epidemija podaljšana za 30 dni

(foto: Demokracija)

Ljubljana 17 december 2020 – Vlade Republike Slovenije je včeraj na svoji 44. redni seji izdala Odlok o razglasitvi epidemije nalezljive bolezni COVID-19 na območju Republike Slovenije in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. S tem odlokom se na območju Republike Slovenije na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih razglasi epidemija nalezljive bolezni COVID-19. Odlok začne veljati 18. decembra 2020 in velja 30 dni.

Za takšen ukrep se je vlada odločila na podlagi uradnega števila okuženih, saj se še vedno  soočamo z drugim valom epidemije nalezljive bolezni COVID-19. V izjavi za javnost so še zapisali, da se v Sloveniji še vedno soočamo s hitrim širjenjem virusa med populacijo, ki močno presega normalno obolevnost oziroma incidenco.

“Aktualne epidemiološke razmere v zvezi s širjenjem okužbe z virusom SARS-CoV-2 zahtevajo ponovno, a časovno omejeno razglasitev epidemije na celotnem območju Republike Slovenije, saj vse statistične regije dosegajo oziroma presegajo stopnjo incidence, ki zahteva razglasitev epidemije”, so v obrazložitvi odločitve še navedli na Vladi Republike Slovenije.

M.I.