V Slovenski demokratski stranki z apelom pozvali vse pristojne institucije k obsodbi nasilja in pozivom k smrti v času volilne kampanje

Foto: Facebook (SDS)

V Slovenski demokratski stranki so včeraj z apelom pozvali vse stranke, ki kandidirajo na današnjih volitvah, programski svet, vodstvo in novinarje RTV, varuha človekovih pravic, predsednika republike, predsednika državnega zbora ter predsednika državnega sveta k enotni obsodbi k razčlovečenju, sovraštvu, nasilju in smrti ter zagotovitvi mirnega ozračja na dan volitev v državni zbor.

Za takšno potezo so se v SDS odločili, ker je letošnja volilna kampanja presegla vse meje, ki jih je evropska civilizacija oblikovala skozi razvoj civilizacije in demokracije po 2. svetovni vojni. Iz medijev in članov njihove stranke bi naj namreč pridobili podatke, da so aktivisti Glas ljudstva in Inštituta 8. marec pred volišči delili gradivo z neprimerno vsebino. Na tem gradivu naj bi bili zapisi, ki poslance in člane vladne koalicije označujejo za črve, prasce in izdajalski mrčes, ki ga je potrebno odstraniti.

Stranko SDS naj bi označevali tudi za podganjo stranko, ki ji je potrebno odtrgati glavo. Poleg tega naj bi bili izredno sovražno nastrojeni do vseh, ki ne podpirajo levice. V svoji kampanji naj bi šli celo tako daleč, da so kristjane označili za barabe, ki jih je potrebno zaviti v kolobar rezilne žice.

V apelu so še zapisali, da so se tovrstna gradiva delila tudi na prireditvah na katerih so bili prisotni nekateri predstavniki KUL-a. Žal je tudi RTV Slovenija na radijskem programu večkrat vrtela pesem Jadranke Juras in Nikolovskega, ki spodbuja poboje. Zato si v SDS želijo, da vsi pristojni obsodijo takšna dejanja in ljudem omogočijo normalno ozračje na današnji volilni dan.

Vir: Nova24TV