V TEŠ vzpostavili novo spletno stran v zvezi z načrtovano alternativno uporabo goriva SRF

Zunanji izgled stavbe. (Foto: TEŠ)

S Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) so sporočili, da so vzpostavili spletno stran www.soen.si, s katero želijo lokalni skupnosti, pa tudi vsem ostalim zainteresiranim, omogočiti kar najlažji dostop do podatkov glede načrtovane uporabe alternativnega goriva SRF v TEŠ. Spletna stran zainteresirani javnosti omogoča, da pridobi vse podatke o projektu na enem mestu. Vsi, ki bi imeli glede omenjene teme kakršno koli vprašanje ga lahko na novi spletni strani tudi zastavijo.

V izjavi za javnost so še zapisali, da je vzpostavitev spletne strani www.soen.si ena izmed številnih aktivnosti, ki jih TEŠ načrtuje v sklopu celovite predstavitve projekta na lokalni ravni in širše. V TEŠ zagotavljajo, da bodo tudi v prihodnje nadaljevali z dosedanjo proaktivno, transparentno in vključujočo komunikacijo in bo tako lahko javnost o projektu natančneje in celovito informirana.

Ob tem so še poudarili, da dokončna odločitev o sosežigu alternativnega goriva SRF še ni bila sprejeta. Dokončna odločitev o projektu naj bi v podjetju sprejeli po izvedbi presoje vplivov na okolje (PVO). Če bi PVO morebiti pokazala kakršne koli prekomerne vplive na okolje, zagotavljajo, da s projektom ne bodo nadaljevali.

Prerez objekta. (Foto: TEŠ)

M.I.