V UKC Ljubljana so se pozabili zahvaliti hišnikom in čistilkam, da je lahko Golob preživel operacijo

Robert Golob in odnos do upokojencev. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Alvis)

Da se okoli Roberta Goloba gradi kult nekega lika skrajno pomembnega za Slovenijo, dokazujejo zadnja dejanja povezana z njegovo operacijo. Tako je vlada denimo objavila, da se predsednik odpravlja na operacijo, osrednji mediji pa so novico razširili kot nekaj izredno pomembnega za državo. Na koncu pa se je izkazalo, da je šlo za rutinsko operacijo iz katere je tudi sam UKC Ljubljana naredil celo dramo.

Zadnji dogodki in predvsem poteze UKC Ljubljana bolj spominjajo na 70 in 80 leta prejšnjega stoletja, kot na neko zdravo demokratično družbo. Po rutinski operaciji je namreč predstavnik omenjene institucije stopil pred kamere in podal celoten prgled dogajanja okoli Roberta Goloba. Takšno zgodbo je dejansko Slovenija gledala v času Josipa Broza Tita, kjer so tudi gradili nek kultni lik.

Tako je predstavnik UKC Ljubljana pred novinarji izrekel zahvalo, hkrati pa poudaril, da so mnogi prišli predčasno v službo, da so predsedniku vlade lahko nudili zdravljenje. Ob pregledih čakalnih vrst in takšnih izjavah, se zastavlja vprašanje ali je Robert golob prvorazredni državljan. Zdravnik Igor Muževič pa je takšno ravnanje opisal z besedami: “A to je normalna zadeva? @ukclj Ker tole se bere, kot da je življenje predsednika vlade viselo na nitki.”

Vir: X