V usklajeni pomoči mestnih občin bo tudi Mestna občina Celje pomagala ranljivim skupinam

(foto: Demokracija)

Izredne razmere zaradi epidemije COVID-19 in nujni državni in občinski ukrepi, ki so potrebni za zajezitev epidemije, so tudi pred občine postavili resne izzive. Na Mestni občini Celje se še kako zavedajo stisk s katerimi se v teh dneh soočajo njihovi občani, društva, podjetja in samozaposleni. “To še posebej velja za najbolj ranljive skupine in tiste, ki se zaradi nastalih razmer poleg splošne negotovosti in skrbi za zdravje soočajo tudi s poslovno in finančno negotovostjo zaradi izpada prihodkov“, so zapisali na MOC.

Mestna občina Celje je že pristopila k sprejetju vrste ukrepov, ki se nanašajo na vse vidike družbenega življenja. Nabor ukrepov sproti širimo in prilagajamo razmeram. Ukrepi so na voljo na spletni strani: https://moc.celje.si/

Na občini so še dodali, da bodo vse ukrepe namenjene različnim organizacijam (društva, podjetnike, samozaposlene …) uskladila s tistimi na državni ravni. Skladno s svojimi zmožnostmi in predpisanimi postopki bodo občanom in različnim organizacijam poskušali vsaj nekoliko omiliti posledice trenutnih izrednih razmer.

V ta namen je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot včeraj sodeloval na videokonferenčnem sestanku županov mestnih občin, ki predstavljajo Skupščino Združenja mestnih občin Slovenije (ZMOS). Župani so dogovorili poenoteno ukrepanje v zvezi s posledicami epidemije COVID-19.

Mestne občine se bodo pri sprejemanju ukrepov v dobrobit občanov in lokalnega gospodarstva med seboj usklajevale. Župani so včeraj sprejeli prve usmeritve za ukrepanje, ki bodo podrobneje določene po začetku veljave interventnih zakonov, javnosti pa bodo predstavljene naslednji teden.

O odločitvah in sprejetih smernicah vas bomo tudi obveščali.

M.I.