V včerajšnji enourni poostreni akciji policisti ustavili tudi kandidata na izpitni vožnji, ki je vozil pod vplivom alkohola

Foto: varensvet.si

Včeraj med 14. in 15. uro so policisti Postaje prometne policije Celje izvedli poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov v cestnem prometu. Največji poudarek so namenili vožnji pod vplivom alkohola, prepovedanih drog, zdravil ter drugih psihoaktivnih snovi.

V akciji so na območju Ljubečne med usposabljanjem kandidata za voznika “B” kategorije ustavili tudi osebni avtomobil šole vožnje. Vozilo je upravljal kandidat, ki je bil na izpitni vožnji in le-ta je imel pri preizkusu alkoholiziranosti 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Kandidatu je bil izdan plačilni nalog v višini 1.200 evrov. Kandidatu je bil v preteklosti že dvakrat izrečen ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja. Zoper šolo vožnje sledi prekrškovni postopek.

V Velenju so policisti ustavili voznika, ki je vozil osebno vozilo in je odklonil strokovni pregled, kateri mu je bil odrejen zaradi suma prisotnosti drog v telesu. Zato bodo policisti zoper osumljenca podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Za omenjeni prekršek je predpisana globa 1.200 evrov ter stranska kazen 18 kazenskih točk, kar pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Tudi v Šempetru je v poostreni akciji voznik osebnega vozila prekoračil dovoljeno mejo alkohola v krvi. Alkotest je pri njem pokazal 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Tudi zoper tega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, kjer kršitelju grozi 1.200 evrov kazni ter stranska sankcija 18 kazenskih točk.

M.I.