V ponedeljek in danes zjutraj so policisti po poročanju STA prijeli 36 moških, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Osem jih je bilo državljanov Irana. S policije so sporočili, da jih bodo 13 vrnili na Hrvaško, sedem jih je zaprosilo za azil, postopki za ostale še niso zaključeni.

Med varovanjem državne meje so novomeški policisti v Vukovcih in v Novem mestu izsledili ter prijeli deset tujcev, ki so državno mejo prestopili nezakonito. S tremi državljani Irana, tremi državljani Alžirije, dvema državljanova Palestine, državljanom Egipta in državljanom Sirije policijski postopki še niso zaključeni, po navedbah Policijske uprave Novo mesto.

V ponedeljek so policisti na mejnem prehodu Obrežje ob pregledu avtobusa slovenskih registrskih oznak nad prednjo osovino našli skritega državljana Maroka, kateri se je poskušal izogniti mejni kontroli ter nezakonito vstopiti v Slovenijo. Iz podvozja so ga lahko rešili šele, ko so vozilo zapeljali nad kanal za pregled vozil. Policisti so po končanem postopku moškega predali hrvaškim kolegom.

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da so ormoški policisti v Središču ob Dravi danes zgodaj zjutraj prijeli šest državljanov Iraka, kateri so v Slovenijo vstopili nezakonito.

V zadnjih 24 urah so koprski policisti v zadnjih 24 urah prijeli 17 ilegalnih migrantov. Na Hrvaško bodo vrnili pet državljanov Irana, po tri državljane Egipta in Turčije ter enega Maročana, pet državljanov Afganistana je zaprosilo za mednarodno zaščito, so sporočili s koprske policijske uprave.

V ponedeljek popoldne so policisti policijske postaje Ljutomer prijeli dva državljana Alžirije, katera sta v državo vstopila nezakonito. Oba sta zaprosila za azil, oba so odpeljali v azilni dom, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

M.I.