V zadnjih štirih dneh so bili tatovi zelo aktivni

S področja cestnega prometa Policijska uprava Celje poroča, da je v preteklih štirih dneh zasegla štiri vozila voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo. V treh primerih so zasegli osebno vozilo, v enem pa motorno kolo.

V četrtek, dne 26. 4. 2018 so policisti obravnavali poskus vloma v Ločici pri Vranskem. Storilec je v stanovanjsko hišo poskušal vlomiti skozi pritlično okno, vendar mu v hišo ni uspelo vstopiti. Naslednji dan, v petek zjutraj so bili policisti obveščeni o tatvini torbice z dokumenti in gotovino. Tatvina se je zgodila na počivališču Lopata. Storilec je torbico ukradel iz osebnega vozila medtem, ko je romunska državljanka odšla v toaletne prostore. Vrata vozila so bila odklenjena, ker je v vozilu počival njen partner.

Prav tako v petek so bili policisti obveščeni tudi o tatvini dveh udarnih kladiv. Storilec je udarni kladivi ukradel iz ograjenega delovišča na Lavi. V soboto zjutraj sta bili na Čopovi ulici v Žalcu ukradeni dve kolesi. Moško kolo je bilo zaklenjeno parkirano pred blokom, otroško pa na hodniku stanovanjskega bloka. Iz skladišča kmetijske zadruge v Slovenj Gradcu je v soboto neznani storilec  ukradel okoli 80 vreč semenske koruze.

Včeraj so šmarski policisti v Podčetrtku izsledili štiri tujce, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Dva sta bila državljana Turčije, eden je bil državljan Iraka ter eden državljan Indije. Po izvedbenih postopkih so prijete tujce odpeljali v azilni dom v Ljubljano. Sinoči so policisti v Strmci pri Laškem obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno iz katere je ukradel nekaj starejših ročnih in dve žepni uri.

M.I.