V Zboru za republiko očitke Janezu Ciglerju Kralju in zavodu Iskreni vidijo kot sovražen in nestrpen boj levih političnih strank

Foto: Twitter

Ljubljana, 22. januar 2021 – Na aktualno dogajanje v zvezi z dogajanjem okoli zavoda Iskreni so se odzvali tudi v Zboru za republiko. V Zboru za republiko so prepričani, da smo v Sloveniji trenutno priča sovražnemu in nestrpnemu izpadu levih političnih strank – LMŠ, Levica, SD in SAB ter dela civilne družbe.

“Z  insinuacijami in lažmi ter napovedano interpelacijo zoper pristojnega ministra Janeza Ciglerja Kralja se vrstijo napadi na zavod Iskreni, ki je bil poleg številnih drugih uspešen na javnem razpisu za pomoč najbolj ranljivim skupinam prebivalcev zaradi epidemije Covid-19”, so v izjavi za javnost zapisali v Zboru za republiko.

V Zboru za republiko so prepričani tudi, da so izražena stališča do zavoda Iskreni nevzdržna in nespremenljiva. Pri tem še ocenjujejo, da izključitev iz razpisa zaradi vrednot in opredelitve ter razloga, da je bil minister Janez Cigler Kralj soustanovitelj zavoda, ne pije vode.

“Gre za neprofitni zavod, ki ga vzdržujejo pošteni in delovni posamezniki tudi s prostovoljnim delom. Slovenska država je demokratična, pluralna in svetovnonazorsko nevtralna, za to opozicijske stranke in njim sorodne civilne organizacije s takimi ravnanji poglabljajo in namerno ustvarjajo ideološko pogojeno vzdušje zatohlosti, mračnjaštva in netolerance, z drugo besedo, netijo »kulturni boj«”, so zaključili v Zboru za republiko.

Zbor za republiko je v izjavi za javnost še poudaril, da podpirajo Janeza Ciglerja Kralja na mestu ministra za delo.

M.I.