V Zdravstvenem domu Celje so po poročanju Štajerskega vala pričeli s cepljenjem proti sezonski gripi. Lahko pa se po odmerek cepiva odpravite tudi v zdravstveni postaji v Vojniku in v Štorah. Cepljenje pa še zlasti priporočajo ogroženim skupinam ljudi, kamor spadajo starejši in kronični bolniki.

Pri gripi gre za akutno virusno bolezen dihal, širi se zelo hitro. Zato cepljenje strokovnjaki priporočajo predvsem starejšim od 65 let, kroničnim bolnikom, majhnim otrokom, njihovim staršem ter ostalim družinskim članom, pa tudi nosečnicam, posameznikom, ki čakajo na bolnišnično zdravljenje ter delavcem v zdravstvu. Za odrasle in otroke, stare 6 mesecev in več je cena cepljenja 14 evrov, za za kronične bolnike, nosečnice in starejše od 65 let je cepljenje, kot so sporočili iz Zdravstvenega doma Celje, brezplačno.

Ob tem poudarjajo, da je pomembno, da preprečimo širjenje okužbe, da moramo ravnati preventivno. Upoštevati je potrebno ukrepe kot so redno in temeljito umivanje rok s toplo vodo in milom, higiena kašlja, pa tudi izogibanje stikov z obolelimi. Obenem je priporočljivo, da se redno zračijo bivalni prostori, veliko gibanja na svežem zraku in da uživamo zdravo ter uravnoteženo prehrano.

Vir: Štajerski val .