V Zrečah podpisali pogodbo za sanacijo dela lokalne ceste 485071 – Kovaška cesta

Foto: Občina Zreče

V Občini Zreče bomo še v letošnjem letu pristopili k sanaciji dela LC 485071-Kovaška cesta od mini krožišča NC do krožišča pri Sparu.

Gre za sanacijo krajšega odseka ceste v dolžini 250 metrov in se nahaja med dvema novo zgrajenima krožiščema.Saj je to na tem območju edini neobnovoljen odsek ceste, ki je v zelo slabem stanju. Občina bo z sanacijo poskrbela za ureditev nove voziščne konstrukcije, ureditev odvajanja meteornih vod s ceste in zaščito obstoječe podzemne komunalne vode.

Odsek bodo uredili s kamnito gredo, kjer bodo v debelini 50 cm navozili drobljenec ter 20 cm tamponskega sloja, na katerega bodo nanesli.  11 cm nosilnega sloja asfalta in 4 cm zapornega obrabnega sloja. Občina je pogodbo za izvedbo del podpisala s podjetjem Remont NG iz Žalca – direktorjem Matjažem Pavčičem.

Podjetje Remont NG je bilo najugodnejši ponudnik in ponudilo ceno 108.631,62 evra z DDV-jem. Nadzor bo izvajajlo podjetje GINS iz Vojnika. Na občini pričakujejo začetek del v mesecu junijo in si želijo, da bi bila zaključena avgusta 2020.

M.I.