V Zrečah potekal Volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Zreče

Foto: Pixabay.com

V soboto, dne 17. 2. 2018 je v večnamenski dvorani Term Zreče potekal Volilni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Zreče.

Vsi prisotni člani in članice društva so na začetku potrdili vsa poročila iz leta 2017 iz katerih je razvidno, da so v tem letu izpeljali vse zastavljene naloge oziroma cilje. V PGD Zreče so najbolj ponosni, da so v letu 2017 pridobili novo poveljniško vozilo PV-1, ki bo omogočalo hitro tehnično reševanje.
Zelo ponosni so tudi na rezultate, ki so jih člani in članice PGD Zreče dosegli kot ekipa na najzahtevnejšem gasilskem tekmovanju FireCombat. Na petih tekmovanjih po Sloveniji so zbrali največ točk in zasedli prvo mesto v ženski konkurenci ter prvo in drugo mesto v moški konkurenci. Člani in članice PGD Zreče so lani opravili tudi 79 intervencij, kar je največ v dosedanjem delovanju društva.
Fire Engine, Emergency, Fire, Truck
V nadaljevanju so nov petletni mandat predsednika podelili dosedanjemu predsedniku Štefanu Posiloviču in dosedanjemu poveljniku Marjanu Jelenku. Nato je predsednik predlagal listo kandidatov za 11. članski upravni odbor in listo za 13. člansko poveljstvo. Občni zbor je oba predloga soglasno potrdil, hkrati pa so potrdili tudi nov nadzorni odbor in častno razsodišče. Po izvolitvi vseh funkcionarjev so potrdili še načrt dela ter finančni načrt za leto 2018.

Čisto na koncu so člani in članice PGD Zreče v svoje vrste sprejeli pet novih članov ter najzaslužnejšim članom podelili priznanja in odlikovanja. Vsem zbranim je nato čestital za uspešno delo še župan Občine Zreče mag. Boris Podvršnik, prisotne pa je pozdravil tudi gasilski prijatelj iz DVD Pirovca iz Dalmacije.
 

M.I.