V Zrečah vas občina in Civilna zaščita vabita na ogled evakuacije in predstavitve služb sistema zaščite in reševanja

Štab Civilne zaščite občine Zreče, Osnovna šola Zreče in občina Zreče vso zainteresirano javnost vabijo na predstavitev in prikaz evakuacije na Osnovni šoli Zreče. S to akcijo želijo z učenci  in zaposlenimi preizkusiti sistem delovanja evakuacije v Osnovni šoli Zreče. Učenci in zaposleni se bodo v sami praksi seznanili s potekom evakuacije in jo tudi izvedli, s tem bodo spoznali in videli, kje so zbirna mesta v slučaju evakuacije. Spoznali bodo tudi postopke v primeru alarma in evakuacije, spoznali sistem Civilne zaščite ter spoznali sistem delovanja partnerjev pri zagotavljanju in izvajanju sistema reševanja, zaščite in pomoči.

Zaradi tega bodo pri izvedbi sodelovali tudi Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, izpostava Celje, Gorska reševalna služba Maribor, Kinološko društvo reševalnih psov Celje, Policijska postaja Slovenske Konjice, GZ Zreče – Vitanje, PGD Zreče, PGD Gorenje, PGD Stranice, Društvo tabornikov Rod zelena Rogla, Območno združenje Rdečega križa Slovenske Konjice in Kinološko društvo Zreče.
Firefighters, Firetruck, Dog
Evakuacija in predstavitev služb sistema zaščite in reševanja bo potekala v soboto, 7. aprila pri Osnovni šoli Zreče. Začetek prireditve je ob 7.00 uri, ko se bodo zbrali vsi gostje in udeleženci. Med 8.30 uro in 9.00 uro bo potekala evakuacija iz Osnovne šole Zreče, nato bodo med 9.15 uro in 12.15 uro potekale delavnice s predstavitvijo služb zaščite in reševanja. Ob 13.00 uri bo sledil zaključek dogajanja z malico za udeležence in goste, malica bo v jedilnici podjetja Unior d.d. Zreče.
M.I.