V Zvezi društev upokojencev Slovenije izrazili zadovoljstvo nad izplačilom jutrišnjega solidarnostnega dodatka upokojencem

Foto: zdus-zveza.si

Zadovoljstvo nad dodatkom »solidarnostni dodatek«, ki bo jutri izplačan upokojencem je izrazil tudi Janez Sušnik predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije. Sam je tudi prepričan, da so tudi upokojenci zadovoljni z dodatkom, ki jim ga je namenila vlada pod vodstvom Janeza Janše.

Spomnimo, da je vlada s prvim koronapaketom predvidela, da bodo vsi upokojenci, ki prejemajo pokojnino nižjo od 700 evrov deležni enkratnega dodatka. Za mejni znesek 700 evrov so se odločili na podlagi meje praga revščine, ki je pri 663 evrih je v izjavi za javnost poudaril Janez Sušnik.

Sušnik je dodal, da bo za omenjeni dodatek potrebnih 70 milijonov evrov oziroma 1,3 odstotka letnega proračuna namenjenega izplačilu pokojnin. Zaradi navedenih dejstev je Sušnik še povedal, da pričakuje, da bodo ob tem zadovoljni tudi upokojenci, saj se morajo hkrati še zavedati, da se ekonomska kriza v teh časih poglablja, gospodarstvo pa bo rabilo veliko časa, da si bo opomoglo.

Za konec povejmo, da bodo jutri pri pokojninah do 500 evrov upokojenci prejeli 300 evrov solidarnostnega dodatka. Upokojenci, ki prejemajo pokojnine med 500 in 600 evri bodo prejeli 230 evrov dodatka in upokojenci, ki prejemajo pokojnine med 600 in 700 evri 130 evrov dodatka.

M.I.