V soboto, 15.12 2018 je svoja vrata odprl Božični Vojnik, ki je največja takšna prireditev v Sloveniji. Prireditev bo tudi letos v znamenju razstave notranjih in zunanjih jaslic, gastronomske ponudbe, praznične tržnice ter kulturnih dogodkov. Na ogled bo letos 230 jaslic, ki bodo delno postavljene na dvoriščih hiš, na treh ulicah okoli župnijske cerkve. Prireditev je v sodelovanju med Turističnim društvom Vojnik, katoliškim kulturnim društvom Ivan Šopar in občino.

So se pa organizatorji Božičnega Vojnika odločili, da v teh dneh med vami prebudijo dobrodelno srce. Poudarjajo, da mnogi v decembrskem času, ki je prežet s čarovnijo zaradi stisk ne morejo praznikov doživeti kot bi si želeli, zato so se na pobudo Katarine Belak organizatorji Božičnega Vojnika odločili, da v teh dneh prebudijo dobrodelnost med vami.

Katarina Belak je izdelala jaslice s tehniko suhega filcanja, jedro je narejeno iz domače napredene volne, zgornji sloj figure pa je oblečen v barvno volno merino, figura je izdelana ročno in oblikovana s posebno volno.

Če želite pomagati družini, ki se je znašla v hudi stiski in da vaš dom letos krasijo nove jaslice vas organizatorji prosijo, da po telefonu na št. 041 783 140 do nedelje, 23.12.2018 do 18. ure sporočite znesek, ki ste ga pripravljeni darovati. Tisti, ki bo ponudil najvišji znesek, bo postal novi lastnik posebnih volnenih jaslic.

Od 15.12.2018 so jaslice na ogled v Jernejevem domu.

Zatorej, bodimo dobrodelni in sodelujmo.

M.I.