Včeraj sta se v gorah zgodili dve hudi nesreči

V Radečah so policisti obravnavali vlome v štiri stanovanjske hiše. V dveh primerih je storilec ukradel zlatnino, v dveh primerih ni ukradel ničesar, vendar je povzročil škodo z vlamljanjem. V petek so policisti zasegli štiri osebna vozila voznikom  ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.
Na območju Žalca so osebno vozilo zasegli 29-letniku, na območju Celja pa 59-letniku, v obeh primerih sta voznika vozila brez vozniškega dovoljenja. Zaradi vožnje z vozniškim dovoljenjem, kateremu je prenehala veljavnost, so policisti zasegli vozilo 41-letni voznici na območju Šentjurja in 53-letnemu vozniku na območju Velenja.
V nedeljo 25. marca 2018 okoli 14. ure so bili policisti obveščeni, da je pri sestopanju z Mrzle gore snežni plaz ujel 27-letnega planinca doma z območja Policijske uprave Maribor. 7-letnik, ki se plazu ni mogel umakniti, je zdrsel po pobočju navzdol okoli 200 metrov do skalnega previsa in nato zdrsel še čez skalni previs, približno 50 metrov v globino. 27-letnik je poškodbam podlegel. Ob 14.30 uri so policisti obravnavali še eno nesrečo v gorah. Trije smučarji so smučali od Severne stene brane v smeri Kamniško Savinjskega sedla. 54-letni smučar , doma z območja Policijske uprave Ljubljana je zapeljal na ledeni previs, od koder ga je odneslo približno 80 metrov v globino. Pri padcu se je izjemno poškodoval. S helikopterjem so ga odpeljali v UKC Ljubljana.
Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so včeraj policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v hišo vlomil skozi okno, kjer je ukradel gotovino in zlatnino.
 
M.I.