Včerajšnja lokalna neurja na Celjskem povzročila škodo

Foto: pixabay.com

V članku “Nedeljska lokalna neurja na Celjskem, poškodovan daljnovod”, objavljenem na celje.info lahko beremo, da so včerajšnja nedeljska neurja povzročila naslednjo škodo. V občini Laško v Lokavcu je ob 11:03 zaradi močnih padavin puščala voda v objekt zaradi obnove ostrešja. Objekt so gasilci PGD Rimske Toplice pokrili z 80 kvadratnih metri folije.

V Lahovem Grabnu, prav tako v občini Laško je prišlo do poškodbe daljnovoda električne energije, okvaro na daljnovodu so odpravili vzdrževalci Elektra Celje.

Območje občine Rogatec je ob 13:35 uri zajelo lokalno neurje z močnim vetrom. Gasilci PGD Donačka gora, Steklarna Rogaška Slatina in Rogatec so pri prekrivanju streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, odstranjevanju podrtih dreves in sanaciji električnega ter telekomunikacijskega omrežja nudili pomoč.

V Topolah v občini Rogaška Slatina so gasilci PGD Rogaška Slatina ob 16:12 uri pokrili del ostrešja hleva s folijo in popravili opeko. Ob 16:18 je v Strmcu pri Svetemu Florjanu, prav tako v občini Rogaška Slatina zaradi zamašenega propusta voda poplavljala cesto, gasilci PGD Sveti Florjan so črpali vodo ter delno očistili prepust. S pomočjo delovnega stroja se bo v prihodnjih dneh očistil jašek.

Na cesto Kale-Podlog v občini Žalec se je ob 16:51 uri podrlo drevo. Drevo so razžagali in odstranili s ceste gasilci PGD Šempeter v Savinjski dolini.

V Lučah so ob 17:27 na električne vodnike padle veje. Gasilci PGD Luče so veje odstranili ter preventivno pregledali širšo okolico.

V Lokrovcu v občini Celje so ob 18:15 gasilci PGD Lokrovec-Dobrova iz stanovanjske hiše črpali meteorno vodo ter odmašili meteorni jašek.

Članek “Nedeljska lokalna neurja na Celjskem, poškodovan daljnovod” je dosegljiv tukaj: https://www.celje.info/kronika/nedeljska-lokalna-neurja-na-celjskem/