Včerajšnja Tarča, Erika Žnidaršič ter Twitter odzivi!

Foto: posnetek zaslona

Včeraj se je zgodila nova Tarča. V večini so bili tisti, ki so oddajo gledali zgroženi nad samo komunikacijo voditeljice in na samo vsebino oddaje, poroča Nova24TV. Tema oddaje je bila svoboda ter neodvisnost medijev, obenem so pripravili uvodni prispevek, kateri nima niti procent objektivnosti. Jože Tanko, poslanec SDS je včerajšnje dogajanje v oddaji Tarča komentiral: “Dokler bo imela voditeljica Erika Žnidaršič zabasano uho s pripomočkom za sprejemanje sprotnih navodil ne bo svobodna, ampak poslušna novinarka.«

Tako je voditeljica Erika Žnidaršič ves čas »skakala« v besedo ministru Vasku Simonitiju ter Urošu Urbaniji, vidno pa je bila naklonjena Bojanu Veselinoviču ter Marku Milosavljeviću.

V nadaljevanju si lahko preberete nekaj odzivov nekaterih vidnih strokovnjakov, poslancev pa tudi drugih, ki so včerajšnjo oddajo gledali.

Ko je na @TarcaRTVSLO dir. STA Veselinovič začel govoriti o svoji tožbi Janše in Urbanije, je @TarcaRTVSLO v kadru takoj objavila “sporna” tvita. Vidi se, da je to bilo vnaprej dogovorjeno z Veselinovičem.

— Jože Tanko (@TankoJoze) May 6, 2021

Pravkar na @TarcaRTVSLO: Milosavljevič nima pojma ali pa se debelo spreneveda: medijski imperij M.Odlazka ni star 20 let, ampak se je v zadnjih petih letih pri tiskanih medijih povečal za 50%, na področju radijskih postaj – samo v zadnjem letu, za še več, pri portalih pa za 100%!

— BojanPožar (@BojanPozar) May 6, 2021

Zaradi pristranskosti novinarjev ⁦@TarcaRTVSLO⁩ in nenehnega vpadanja v besedo zgolj eni od obeh prisotnih strani žal oddaja, ki je imela potencial zanimivega soočenja argumentov, postala zgolj žalostna senca same sebe. https://t.co/houclBiXOm

— Miro Haček (@MHacek) May 6, 2021

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo