Včerajšnje popoldansko neurje na širšem celjskem območju povzročilo nevšečnosti, v cestnem prometu dve hudi prometni nesreči – ena oseba ostala ujeta v vozilu

Foto: pixabay.com

Včeraj popoldne je najprej močno deževje z nalivi zajelo občino Velenje, ki je povzročilo zalitje kletnih prostorov stanovanjskih objektov, garažne hiše in poslovnih zgradb. Pri odpravljanju posledic so v tem primeru pomagali gasilci prostovoljnih gasilskih društev, Velenje, Pesje in Šalek. V Kavčah je malo pred 18. uro prišlo še do požara v elektro omarici na zunanji strani stanovanjske hiše. V tem primeru so posredovali gasilci PGD Velenje, ki so požar v omarici pogasili in preprečili nadaljnje širjenje požara.

Neurje se je nato pomikalo proti Celju, kjer so zaradi posledic močnega deževja morali posredovati tudi gasilci PGE Celje, PGD Celje-Gabrje, PGD Zagrad, PGD Ostrožno in Teharje. Malo pred 17.30 uro je v Tremerjah – občina Celje osebno vozilo zapeljalo s ceste in se prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so zavarovali kraj nesreče ter s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo. Poskrbeli so tudi za odklop akumulatorja in posip absorbenta na površini, kjer je prišlo do iztekanja motornih tekočin. Reševalci so eno osebo odpeljali tudi v celjsko bolnišnico.

Po 18. uri je v Cerovcu v občini Šentjur na avtocesti v bližini počivališča Zima prišlo še do ene hude nesreče, ko je osebno vozilo zapeljalo s ceste in obstalo na zaščitni ograji. Tudi v tem primeru so posredovali gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator ter poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev. Prav tako se je v tej nesreči ena oseba poškodovala tako hudo, da so jo morali reševalci prepeljati v celjsko bolnišnico.

M.I.