Včerajšnje poročanje STA in nekaterih osrednjih medijev o črpanju evropskih sredstev neresnično in škodljivo!

Foto: pixabay.com

Ljubljana, 12. februar 2021 – Mediji v Sloveniji so včeraj povzeli navedbe Slovenske tiskovne agencije (STA) o Načrtu za okrevanje in odpornost – NOO. Na omenjne novice so se odzvali tudi v UKOM-u, ki je omenjene navedbe demantiral in poudaril, da se s poročanjem v nekaterih medijih želi ponovno očrtniti ugled Slovenije v tujini. Na opozorila UKOM-a so pri STA članek izbrisali. Pri tem pa ni povsem jasno na podlagi katerih informacijah so pri STA prišli do tega članka, so pa pri tem naredili veliko medijske škode, saj so neresnične informacije širili tudi na RTV.

Na RTV Slovenija so ob novici navajali, da bo Slovenija ostala brez sredstev, kljub temu, da jih je trenutna vlada trdo izpogajala in so za Slovenijo zelo velika. Kritičen do tega poročanja je bil tudi odgovorni urednik Nova24TV Aleksander Rant, ki je mneja, da s tem javna televizija daje podpira koalicijo KUL. Ob t tem je poudaril, so stranke, ki so tudi v koaliciji KUL uspele v zadnji finančni perspektivi 2014-2020 počrpati le petino evropskih sredstev.

Navedbe STA je odločno zanikala tudi državna sekretarka v službi vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko – SVRK, Monika Kirbiš Rojs. Poleg tega je bila tudi zelo kritična do poročanja STA: “In te laži plasirajo tisti, ki so v letu 2014 počrpali nič evrov, v letu 2015 prav tako nič, do leta 2020 pa le nekaj več kot 30 odstotkov razpoložljivih evropskih sredstev,” je zapisala Kirbiš Rojseva.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV