Velenjski policist s pogumno akcijo in hitrim nudenjem prve pomoči rešil življenje občanu

Foto: Policija

Po informacijah Policijske uprave Celje so bili včeraj okoli desete ure dopoldne velenjski policisti obveščeni o pogrešanem 60-letnem moškem. Po prejetem obvestilu so policisti nemudoma pričeli z iskalno akcijo v kateri so sodelovali tudi policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

V iskalni akciji je eden od velenjskih policistov na vzpetini proti cerkvi SV. Jakoba, zaznal zdrs s poti, v previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Pri tem je bilo dobro, da se policist v prostem času ukvarja s športnim plezanjem in se je zato lahko nemudoma spustil do ponesrečenca. Po spustu je ugotovil, da gre za pogrešanega 60-letnika, je imel večjo rano na zapestju zaradi katere je izgubil mnogo krvi. Požrtvovalni policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev, ki jih je do
poškodovanega usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju.

“Reševalca in policista sta poškodovanega po težko dostopnem terenu odnesla najprej
do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila. Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, mu je policist s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči rešil življenje”, so še sporočili s PU Celje.

Uredništvo