Velikonočni prazniki za policiste Policijske uprave Celje zelo delovni

Za policisti Policijske uprave Celje niso nič kaj mirni velikonočni prazniki. Od petka do danes so obravnavali enaindvajset prometnih nesreč. V eni prometni nesreči se je huje poškodoval motorist, v štirih prometnih nesrečah so se udeleženci lažje poškodovali. V preostalih nesrečah je prišlo do materialne škode. Policisti so morali kar dvanajstim osebam zaseči vozila, ker niso izpolnjevali pogojev za vožnjo.
Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v petek, dne 30. 3. 2018 nekaj pred 20. uro izven naselja Zgornje Sečovo. Do nesreče je prišlo, ko je 50-letni voznik osebnega vozila zavijal na dovozno cesto in pri tem trčil v voznika, ki je vozil neregistrirano motorno vozilo. Voznik motornega kolesa je vozil z neprilagojeno hitrostjo, brez luči in pod vplivom alkohola. 32-letni voznik motornega kolesa se je pri padcu hudo poškodoval.
V teh dne so morali devetindvajsetkrat posredovati zaradi kršenja javnega reda in miru v javnih prostorih in trinajstkrat v zasebnih prostorih.
Minulo soboto so policisti v Celju, na parkirišču Ob Koprivnici obravnavali vlom v osebno vozilo iz katerega je storilec ukradel mobilni telefon. V nedeljo je bilo vlomljeno tudi v delavnico v Gračnici, na območju Policijske postaje Laško. Storilec je iz delavnice ukradel več kosov različnega orodja.
V ponedeljek so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal v Velenju iz katerega je storilec ukradel dnevni izkupiček. Na Čopovi ulici v Celju pa je neznani storilec iz osebnega vozila ukradel dokumente in sončna očala. Na Pucovi ulici v Celju je bilo v ponedeljek vlomljeno v vrtno uto ob stanovanjski hiši, od koder je storilec ukradel več vrst električnega in drugega orodja.
Sinoči okoli 21. ure je občan v Bučah, na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah pri vlamljanju v stanovanjsko hišo zalotil tri osebe. Občan jih je poskušal zadržati in pri tem ga je eden od njih z izvijačem lažje poškodoval po roki. Storilci so s kraja pobegnili peš. V Dobji vasi na območju Policijske postaje na Ravnah na Koroškem so policisti včeraj obravnavali vlom v trgovino z informacijsko tehnologijo, kjer pogrešajo več računalniške opreme.
 
M.I.