Veljavnost starih vinjet samo še jutri. Z mesecem decembrom uvedba e-vinjete, ki bo veliko bolj ekonomična!

Jernej Vrtovec (Foto: Zajem zaslona 24ur)

Ljubljana 30. januar 2021 – Samo še jutri v Sloveniji za vožnjo po avtocesti velja vinjeta za leto 2020. Vendar boste samo še letos ob menjavi morali staro vinjeto kraspati iz svojega vetrobranskega stekla, saj z decembrom po besedah ministra za infrastrukturo Jerneja Vrtovca Slovenija prehaja na elektronske vinjete.

Minister ob tem še ne ve kakšna bo cena, če bo ta nižja kot je bila doslej, bo pa po njegovih ocenah vsekakor bolj ekonomična. Z uvedbo elektronskih vinjet bo le-ta veljala leto dni od nakupa. Sistem elektronskih vinjet bo vzpostavilo podjetje Skytoll, vrednost projekta pa znaša 15,7 milijona evrov.

Nova e-vinjeta bo delovala na podlagi registrske tablice in njene številke. Nove e-vinjete bo mogoče sedaj kupiti preko aplikacij, spletnih straneh in prodajnih mestih, kjer so bile vinjete že sedaj na voljo. Prednost uvedbe e-vinjete vidi minister tudi v tem, da bo veljala leto dni od nakupa, če boste kupili vinjeto junija bo ta veljala do naslednjega leta junija.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Izteka se veljavnost starih vinjet! Elektronske vinjete bodo veliko bolj uporabne in ekonomične. Veljale bodo celotno leto od dneva nakupa