Vera Jourova in Sophie in ‘t Veld s strani Romane Tomc opozorjeni na pritisk Tanje Fajon in SD na novinarsko svobodo v Sloveniji

Foto. pixabay.com

Pritiski levih politikov in medijev so sprožili tudi odziv RTV Slovenije glede oddaje Utrip, ki jo je pripravil Jože Možina. V odzivu so na RTV Slovenija zapisali, da obsojajo poskuse rušenja uredniške politike, prav tako bodo Jožeta Možino in Jadranko Rebernik zaščitili pred temi pritiski. Grožnje, žalitve in napade razumemo kot poskus posega v novinarsko in uredniško avtonomijo ter politični pritisk,” so že zapisali na RTV Slovenija.

Spomnimo, da je bila ena najglasnejših nasprotnic oddaje, ki jo je pripravil Jože Možina ravno Tanja Fajon, ki je bila nekoč zaposlena na RTV Slovenija. Ker sta bili pred časom evropska poslanka Sophie in’t Veld in evropska komisarka Vera Jourova zaskrbljeni na svobodo medijev v Sloveniji, je sedaj evropska poslanka Romana Tomc o teh pritiskih seznanila obe osebi. Pričakujem odločen odziv zaradi nedopustnih pritiskov na novinarsko in uredniško svobodo s strani Tanje Fajon in stranke SD”, je zapisala Tomčeva.

Kljub vsem napadom in pritiskom pa na RTV Slovenija zagotavljajo, da podpirajo novinarje in odgovorne urednike, ki so kljub pritiskom prizadevajo za uredniško neodvisnost. Na RTV Slovenija so še prepričani, da je potrebno dvigniti kulturo javnega dialoga in za vsako ceno ohraniti neodvisno novinarstvo.

Ali v SD ne zagovarjajo več svobode medijev in novinarskega dela? V pritisku na RTV Slovenija oziroma Jožeta Možino in Jadranko Rebernik so šli tako daleč, da to izkoriščajo za svojo politično kampanjo.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV