Veselje in smeh mladih nadobudnežev se v Ločah razlega iz novih prostorov

Predšolski otroci, ki obiskujejo vrtec v Ločah so se morali pred dobrim letom dni iz starega vrtca preseliti na nadomestne lokacije. Od srede marca 2018 pa že veselo koristijo nove prostore v čudovitem lesenem objektu, iz katerega sedaj veselo odmeva otroški smeh, igra in klepet.

To ne bodo edini novi prostori, ki jih bodo letos veseli najmlajši prebivalci Slovenskih Konjic, saj bodo predvidoma v drugi polovici junija v uporabo predali še nove prostore enote Prevrat, katere direktor je tudi Tomaž Popović. Predaja novih prostorov bo sovpadala s prireditvijo ob 70. letnici Vrtca Slovenske Konjice, ki bo potekala v času občinskega praznika. Ravnatelj vrtca je povedal, da je za njimi pestro obdobje, v katerem je bilo potrebno veliko prilagajanja, iskanja rešitev in dobre volje. Kljub vsemu ravnatelj ocenjuje, da so ta čas zelo dobro prestali, tako starši kot zaposleni. Tomaž Popović je bil vesel tudi dejstva, da so otroci, ki so jim novi prostori namenjeni ves čas spremljali obnovo in gradnjo novih objektov. Saj so tako še z večjo nestrpnostjo in veseljem pričakovali nove prostore.
Child Boy Toddler Preschooler Play Kinderg
V Ločah se je gradnja vrtca malo zavlekla, vendar je za ravnatelja najpomembneje, da so otroci dobili kakovosten in energetsko varčen objekt. Saj je zelo pomembno, da pridobijo kvalitetno izdelan objekt in zato je razumljivo, da takšna gradnja zahteva svoj čas. Ob tem je Tomaž Popović poudaril, da so imeli otroke na nadomestnih lokacijah, ki so izpolnjevale vse potrebne pogoje in je zato opravljanje njihove dejavnosti potekalo nemoteno. V Prevratu bodo zgradili nov prizidek in obnovili stari dotrajani del, zato je ravnatelj povedal, da lahko govorijo kar o novem vrtcu. S prenovo bodo tako pridobili dodatne prostore, ki bo vrtcu omogočal organizacijo več različnih aktivnosti in spodbud za otroke. Prenovili bodo tudi centralno kuhinjo, ki bo opremljena z novo sodobno opremo in bo omogočala pripravo sodobne prehrane ter zagotavljanje diet.

Za projekt obnove je občina Slovenske Konjice namenila več kot 800.000 evrov iz EKO sklada. Ravnatelj je mnenja, da je v tem primeru občinska uprava dosegla velik uspeh, saj gre za velik finančni zalogaj. S tem pa so zagotovili veliko boljše pogoje za opravljanje predšolske dejavnosti in dvignili kakovost bivanja občanov Slovenskih Konjic. Za konec je ravnatelj povedal, da si želi predvsem veliko zadovoljnih uporabnikov in zavedanja, da so v kratkem času pridobili veliko novih prostorov, ki bodo omogočali kakovostno opravljanje predšolske vzgoje.

 
M.I.