Vid Mlakar: “Si to s kom se družiš. Slovenija druga Uganda, Afrika, Urugvaj”

Nataša Pirc Musar z voditelji držav Afrike, Karibov in Centralne Amerike. (Foto: Zajem zaslona Twitter/Natša Pirc Musar)

Mnogim je že verjetno dodobra znano, da se Slovenija s trenutno politično elito ne uvršča ravno v razvit zahodni svet, saj se tudi naši predstavniki ne družijo oziroma ne obiskujejo teh držav. Če so denimo zunanji ministrici Tanji Fajon kot kaže iz obiskov prioriteta države Zahodnega Balkana in bližnjega vzhoda, se je predsednica države kot kaže usmerila proti Afriki.

Namesto, da bi ji bila prioriteta srečevanje z voditelji razvitih zahodnih držav se kot izhaja iz njenih objav raje srečuje z voditelji Afriških držav. Pri tem je Vid Mlakar, ki velikokrat svoj pogled na slovensko politiko predstavi iz Švicarske perspektive opozoril, da se kot kaže nihče ne želi srečati s slovensko predsednico Natašo Pirc Musar.

Tako je denimo novico, da se Pirc Musarjeva srečuje s predstavniki Afrike, Karibov in Centralne Amerike, komentiral z besedami: “Pogledi iz Švice. Še ena, ki si mora za druženje z zahodnimi voditelji plačevati, ker noben ni tako nor, da bi svoj čas porabljal za njo. Si to s kom se družiš. Slovenija druga Uganda, Afrika, Urugvaj, itd Prvi in edini obisk na zahodu (v Avstriji) ji je porihtal Pahor.”

Vir: Twitter