Vida Čadonič Špelič: “Samo sami Emiliji Stojmenovi Duh in Robertu Golobu še ni jasno, da nikoli ne bi smela biti ministrica”

Foto: Zajem zaslona X / Dejan Skvarč

Ob prvi interpelaciji je Emilija Stojmenova Duh kritike nejenga dela obtoževala, da je tarča, ker je ženska, migrantka in čefurka, kljub temu, da se ji je že takrat jasno pokazalo, da ni primerna za mesto, ki ga zaseda. Da to še kako drži, samo nekaj mesecev kasneje potrjuje poročilo Računskega sodišča, a vseeno se ob drugi napovedani interpelaciji norčuje iz opozicije in državljanov.

https://x.com/CirilJenko/status/1808627271592460358

Ministrica za digitalno preobrazbo namreč ni uspela niti razdeliti 13 tisoč brezplačnih računalnikov, kaj šele, da bi se lotila kakšnega bolj zahtevnega projekta. Sedaj ob drugi interpelaciji vsi čakajo kaj bosta storila Levica in SD, ker od Svobode se pričakuje, da bodo ministrico branili za vsako ceno. Še bolj kritična do dela Stojmenove Duh pa je poslanka NSi-ja Vida Čadonič Špelič.

Poslanka opozicije je bila za Planet TV neposredna in je dejala: “Ona ne bi smela biti ministrica, to je sedaj najbrž jasno že vsem. Morda ni jasno samo še njej in Robertu Golobu.” Predsedniku vlade to ni jasno, ker se po besedah poslanke ukvarja z vsem drugim, samo z vodenjem vlade ne. Da Stojmenova Duh ne more voditi tega ministrstva se je po besedah Vide Čadonič Špelič izkazalo še na predstavitvi, saj ni pokazala nobenih kompetenc.

Vir. X