Vida Čadonič Špelič:”Urška Klakočar Zupančič, nihče nas ne bo pošiljal iz Slovenije, ne glede na to koliko glasov imate v koaliciji”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/SDS)

Da je funkcija predsednice DZ-ja Urški Klakočar Zupančič “stopila v glavo”, verjetno ni potrebno razlagati več nikomur. A bolj kot to je zaskrbljujoče, da si želi Klakočar Zupančičeva na tej funkciji podrediti vse zakonske akte in jih kreirati po svoji volji ter predvsem opoziciji odrejati kaj lahko in kaj ne. Po drugi strani pa v kolikor vemo, da se koalicijski partnerji klanjajo nekdanjim krvnikom slovenskega naroda, ni to nič nenavadnega.

https://x.com/MiroGec65/status/1806690187029729756

Tako je namreč opoziciji očitala, da edino kar govori ona je tisto pravo ter, da v kolikor se s tem ne strinjajo morajo v kakšno drugo državo. To kaže na avtoritativen pristop Klakočar Zupančičeve, kar ji je v repliki pojasnila tudi poslanka NSi-ja Vida Čadovnič Špelič. Poslanka NSi-ja ji je pojasnila, da je res predsednica DZ-ja, vendar je vseeno prva med enakimi.

Dejansko Čadovnič Špeličeva pojasni, da se predsednica DZ-ja ne more postavljati nad druge poslance. Hkrati ji je pojasnila, da ji gredo predlogi opozicije na živce in tisti, ki se z njo ne strinjajo ne morejo živeti v Sloveniji. Čadovnič Špeličeva ji v nadaljevanju pojasni, da nihče ne poslancev, ne državljanov ne bo metal iz Slovenije, ne glede na število glasov koalicije.

Vir: X