(Video) Aleksander Rant: “Mi bomo imeli ruske plače in francoske, če ne celo norveške cene!”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Nova24TV)

“Meni je zanimivo naslednje. Golob: Sedaj bomo iskali ravnovesje in imeli dizel za 1,8 evra,” je v oddaji Aktualno dejal Aleksander Rant. V nadaljevanju je povedal, da vlada zagovarja teorijo, da je to že vedno manj kot v Italiji in Avstriji.

V nadaljevanju je Rant spomnil predsedniku vlade postavil retorično vprašanje: “Gospod predsednik vlade Golob, ali vi veste kakšen BDP imajo v Avstriji? V nadaljevanju je spomnil, da v Avstriji zaslužijo dvakrat več kot v Sloveniji, prav tako je v Italiji, kjer ljudje zaslužijo 2x ali 3x več kot v Sloveniji.

Prav tako je v obeh sosednjih državah Italiji in Avstriji delo bistveno manj obdavčeno, kar pomeni, da ljudje tudi več zaslužijo. Po besedah Ranta pomeni, da pri nas cena 1,8 evra pomeni kot bi v Avstriji plačevali 4,9 evra za liter goriva in ne 2,1 evra.

“Ampak ne, mi gremo zdaj v tej smeri: Mi bomo končali sedaj končno šli v smer jedrnih držav. – Mi bomo imeli ruske plače in francoske cene,” je dejal Rant. Sovoditelj Boris Tomašič, ga je dopolnil, da lahko morda  pričakujemo celo norveške cene.

Vir: Twitter (Nova24TV)