(Video) Aleksander Reberšek Klakočar Zupančičevi: “Populizem je vaše posvajanje šimpanzov, opic in skakanje po Afriki”

Aleksander Reberšek. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Aleksander Reberšek)

Med poslanskimi vprašanji predsedniku vladi Robertu Golobu, se je znašlo tudi vprašanje poslanca NSi Aleksandra Reberška, ki je popolnoma ziritiralo predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič. Ker je poslanec NSi predsedniku vlade povedal, da je odgovoren za nezakonito gradnjo omrežja C0 in mu prinesel čašo pitne vode, bi se naj šel po mnenju Klakočar Zupančičeve populizem.

V svojem poslanskem vprašanju je namreč Reberšek izpostavil, da ljubljanski župan gradi kanalizacijsko območje skozi vodovarstveno območje, pri tem pa nima vsem potrebnih dovoljenj. Izpostavil je še, da se odgovorni – premier in ministri izogibajo razprav na to temo v državnem zboru, ker gre za ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Poslanec je v svojem nastopu še povedal, da je lahko samo Golob tisti, ki bi preprečil to gradnjo in s tem obvaroval vodovarstveno območje pred nevarnostjo onesnaženja. Pri tem je Golobu poklonil čašo čiste pitne vode. Ta gesta je popolnoma ziritirala predsednico državnega zbora Klakočar Zupančičevo, ki je poslancu dala opomin in mu želela odvzeti besedo. Ob tem pa je Aleksandra Reberška še obtožila populizma.

Kljub temu je poslanec NSi zaključil svojo razpravo in pojasnil, da bolj nazorno premierju ni mogel pokazati zakaj se dejansko ljudje v Ljubljani borijo. Obtožbe Klakočar Zupančičeve pa je komentiral: “Populizem je to kar si greste vi, posvajate šimpanze, opice in skačete po Afriki”.

Vir: Twitter