(Video) Ali gospodarska družba podeli nov mandat direktorju, ki ustvari bistveno manjši donos od tuje konkurence? V tem je odgovor, zakaj Robert Golob ne uživa več zaupanja!

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

V zadnjih dneh je bilo s strani največjih medijev v Sloveniji slišati, kako trenutna vlada želi zamenjati nadvse uspešnega direktorja GEN-i Roberta Goloba. A kot vse kaže temu ravno, ni tako. Večkrat je bilo že poudarjeno, da se je Golobu iztekel mandat in da je za zamenjavo krivo slabo poslovanje. Golob je vse to ves čas zanikal.

Pred dnevi je Planet TV razkril, da kljub zagotavljanju Goloba, da je bilo leto 2020 nad vse uspešno temu, ni tako. Bilance številnih odvisnih družb namreč kažejo celo negativno poslovanje družbe, pri čemer izstopajo štiri podjetja. Po navedbah Planet TV izstopa tudi podjetje v Milanu, ki naj bi ostalo brez posla, ima pa na plači dva direktorja. Ena od teh je tudi Lidija Glavina, ki je bila v času vlade Mira Cerarja vodja SDH.

V prispevku so na Planet TV poudaril tudi, kako je družba GEN-i z Dunaja v letu 2020 imela za četrtino manjši dobiček v primerjavi z letom 2016. V Bolgariji je hčerinsko podjetje GEN-i Sofia “pridelalo” 250 tisoč evrov izgube med tem, ko je leta 2016 poslovalo še s 171 tisoč evri dobička. V Ukrajini pa po podatkih Planet TV družba z izgubo posluje že od ustanovitve.

Anže Burger je ob tem povedal, da gre za igranje z državnim denarjem.

Da zgodba o odličnem poslovanju družbe “ne pije vode” kažejo tudi podatki o dobičku družbe GEN-i v primerjavi z mednarodno konkurenco. Kot izhaja iz grafa, ki je zaokrožil po družbenem omrežju, je donosnost družbe AXPO 10-krat večja kot družbe GEN-i, družbe RWE pa okoli 4-krat večja.

S tem se je še enkrat potrdilo, da za zamenjavo Roberta Goloba na čelu GEN-i ni odgovorna država, ampak potek mandata in slabi poslovni rezultati.

Vir: Planet TV in Twitter