(Video) Alojz Kovšca o morebitni kandidaturi za predsednika: “Če ne bo dovolj podpore ne bom šel v boj saj se nimam za političnega komedijanta ampak resnega politika”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

V tokratni oddaji Intervju na Nova24TV se je voditelj Aleksander Rant pogovarjal s predsednikom Državnega sveta Alojzom Kovšco, ki je spregovoril o trenutni vladi in morebitnemu vstopu v tekmo za predsednika republike. “Nova vlada se bo morala soočiti s kar nekaj zadevami ob prihodu na oblast, prva je ta, da je verjetno že ugotovila, da prej sploh ni bilo tako slabo, druga stvar je uporaba enakih praks, ki jih je prej kritizirala, in tretja pomembna, legitimnost v DZ, saj so v parlament povabili ljudi, ki jih ljudje na oblasti niso želeli, kar so pokazali na volitvah,” je dejal Kovšca.

Po besedah Kovšce je potrebno novi vladi dati 100 dni časa, da se vpelje v zadeve, kljub vsemu je prepričan, da razmere tega ne bodo dopuščale, saj se bo potrebno soočiti s prehransko in energetsko draginjo. Težavo ne vidi samo pri ljudem ampak tudi pri krmi za živali, kar že sedaj pri nekaterih kmetih zastavlja vprašanje opuščanja kmetovanja. Po mnenju Kovšče bi morala vlada posvečati pozornost korenitim ukrepom, ki bi bili učinkoviti na dolgi rok in ne iskati nekih delnih ter nedodelanih rešitev.

Zmago Roberta Goloba vidi v dejstvu, da so v času kriznega obdobja razmere izkoristili spletni ustvarjalci javnega mnenja. To je pripeljalo do nezadovoljstva med ljudmi in posledično zmage Roberta Goloba. Kljub zmagi se je Golob zapletel v lastna dejanja oziroma izjave: kako uporabiti prakse, ki jih je kritiziral in da prej sploh ni bilo tako slabo kot so želeli prikazati.

“Načrtov, odprtih poti je veliko. Veliko ljudi me sprašuje tudi o predsedniških volitvah. Vem, da se temu vprašanju ne morem izogniti, to je vprašanje za milijon dolarjev,” je v šali uvodoma dejal Alojz Kovšca. Kljub temu, da na državnozborskih volitvah podjetniškemu okolju usmerjena zmerna opcija ni prinesla rezultatov od tega ne smisli odstopati. Tako kot doslej se bo tudi tokrat odločal na podlagi treznega razmisleka in tega kdo mu je pripravljen izreči podporo. Če podpore ne bo dobil se ne misli iti izleta v neznano, kot smo bili to priča pri Marjanu Šarcu saj se nima za “političnega komedijanta” ampak resnega politika.

Vir: Twitter