(Video) Andrej Hoivik na zaslišanju Andreje Katič razbesnel Leno Grurevič, ker je želel izvedeti, če je Golobova vlada koruptivna

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Žan Mahnič)

Golobovo ministrsko ekipo, predvsem ministrice so še kako podvržene k različnim aferam, ki vse skupaj postavljajo tudi pod vprašaj korupcije. Nič bolje pa kot kaže ni z novimi imeni, ki jih Golob predstavi po odhodu starih in tako se je tudi kandidatka za novo pravosodno ministrico Andreja Katič znašla pod namigovanji o določenih spornih poslih. Ker gre za resor, ki pokriva predstavnike, kateri preganjajo takšna dejanja je poslanec SDS Andrej Hoivik želel izvedeti nekatere podrobnosti od same kandidatke.

Tako je na zaslišanju želel izvedeti ali bo kot pravosodna ministrica prijavila sume spornih poslov Roberta Goloba ter strankarskih kolegov in ministrov. Hoivika je zanimalo tudi, če bo takšne prakse morda skušala pomesti pod preprogo. Največ prahu pa je dvignil z vprašanjem ali je po mnenju kandidatke trenutna vlada najbolj koruptivna dosedaj.

To je tako vznemirilo predsednico odbora Leno Grgurevič, da je zopet prekinila govornika in se z njim spustila v razpravo. Grgurevičeva je namreč poslanca SDS prosila, da spoštuje etični kodeks in to zgolj zaradi vprašanja o koruptivnosti trenutne vlade.

Poleg tega so poslanci SDS od kandidatke za ministrico želeli izvedeti kako bo pristopila k reševanju spora s sodniki in tožilci. Prav tako jih zanima kako bo vrnila zaupanje v slovensko sodstvo, ki kot vemo je na izredno nizki ravni.

Vir: X