(Video) Anja Bah Žibert ministru Marjanu Šarcu: “Zakaj gasilce obtožujete in tudi njim ne namenite 600 evrov? Ker ne gre za vaše?”

Foto: SDS

Predsednik vlade Robert Golob in njegova ministrska ekipa so včeraj odgovarjali na vprašanja poslank in poslancev. V zadnjem obdobju so veliko prahu dvignile predvsem nesprejemljive izjave ministrske ekipe ob protestu gasilcev, ki so se zbrali v Ljubljani zaradi neenakopravne obravnave s strani vlade.

Med tistimi, ki so gasilce obtoževali neprimernosti protestov je bil tudi minister za obrambo Marjan Šarec. Najbolj zanimivo pri tem je, da se je tudi sam v preteklosti rad predstavljal kot gasilec, danes pa ob njihovih opozorilih o premajhnih dohodkih ravno gasilce obtožuje neprimernega ravnanja. Zaradi tega je poslanka SDS Anja Bah Žiberta nanj naslovila vprašanje, zakaj se je minister lotil obtoževanja gasilcev in tudi njim vlada ne obljubi dodatnih 600 evrov.

V poslanskem vprašanju je Bah Žibertova namreč spomnila, da je predsednik vlade Robert Golob, pred časom brez zakonske podlage sodnikom in tožilcem obljubil kar 600 evrov dodatka k plačam. Namesto, da bi gasilcem pokazali kanček razumevanja za zahteve po pravičnem plačilu, ste se jih lotili z obtoževanjem. Zakaj tudi njim niste obljubili 600 eur, kot jih je predsednik Vlade RS sodnikom in tožilcem? Ker ne gre za “vaše”, kajne?” S temi besedami je želela poslanka Bah Žibertova od ministra pridobiti odgovore o njegovem postopanju do gasilcev.

Vir: Twitter