(Video) Anja Bah Žibert: “Predsednik vlade. Veste kaj jaz opažam, da vi pojma nimate, kaj se dogaja.”

Foto: X

Ko je potrebno braniti sebe in svoje neuspele poteze, predsednik vlade ne izbira besed, ampak napade z vsemi “topovi”. Tako je denimo, ko mu ni vlada Janeza Janše podaljšala mandata na čelu GEN-i, ker so razkrili njegovo slabo delo, jih je ta obtožil, da so fašisti. Danes, ko mu ogledalo nastavljajo z neuspelim bojem proti nezakonitim migrantom, jih označuje za ekstremno desnico.

Predsednik vlade Robert Golob je namreč v odgovoru na poslansko vprašanje SDS obtožil za ekstremno desnico in hkrati nezakonite migracije označil kot, da ljudje, ki opozarjajo na to problematiko strašijo ljudi. Hkrati pa premier želi ljudi prepričati, da imajo drugi večje izzive, tudi Hrvaška ter da lahko zadevo reši samo Evropa.

V odgovoru na te navedbe Goloba je Anja Bah Žibert premierju pojasnila: “Predsednik vlade. Veste, kaj jaz opažam, da vi pojma nimate, kaj se dogaja. In da niste seznanjeni s stanjem”. Poslanka SDS je v nadaljevanju predsedniku vlade pojasnila, da sosedje vršijo odgovorno politiko in sprašujejo za Slovenij, ki jo po besedah Bah Žibertove ne. V nadaljevanju je premierju pojasnila, da si dejansko ljudje ne upajo več iz hiš, on pa govori o strašenju.

Poslanka Anja Bah Žibert je predsedniku vlade še pojasnila, da je bil izvoljen s strani državljanov. Po njenem je tako njegova dolžnost, da te državljane zaščiti.