(Video) Bizarno! Dr. Jožetu Dežmanu dali odpoved zaradi nesposobnosti, medtem, ko njihova članica sveta novega muzeja pa ne zna niti odgovoriti na novinarska vprašanja

Kadri Roberta Goloba. (Foto: Zajem zaslona Twitter brutusReoladed)

Masaker: zgodovinar in direktor nedavno ukinjenega Muzeja novejše slovenske zgodovine Jože Dežman dobil odpoved – zaradi nesposobnosti!?” S temi besedami je novinar Bojan Požar pospremil vest, da naj bi trenutna oblast navajala razlog za odpoved zgodovinarju dr. Jožetu Dežmanu.

Kljub temu, da je Golob obljubljal kadrovanje po strokovnih kompetencah, smo v zadnjem času priča ravno nasprotnemu. Kot se pojavlja vest naj bi dr. Jožetu Dežmanu dali odpoved zaradi domnevne nestrokovnosti. V tem času pa se je pojavil posnetek njihove novo imenovane članice Sveta Muzeja novejše in sodobne zgodovine Mance G. Renko, ki ne zna niti odgovoriti na novinarsko vprašanje.

Politični analitik Edvard Kadič pa je takšno utemeljitev komentiral z besedami: “Ko “sposobni” odslavljajo sposobne zaradi “nesposobnosti”, je Teater absurda edina možna oznaka za takšno početje”.

Politolog dr. Miro Haček pa je takšno postopanje trenutne oblasti komentiral z besedami: Direkt na delovno sodišče. Odpoved iz razloga nesposobnosti zelo težko vzdrži sodno presojo, sploh ker je vsak javni uslužbenec enkrat letno ocenjevan in v kolikor g. Dežman v letih 2021 in 2022 ni prejel najnižje možne ocene 1, potem bo zadeva na delovnem sodišču padla.”

Vir: Twitter