(Video) Bizarnost brez primere! Miha Kordiš, ki stanuje v državnem stanovanju, kjer plačuje neprofitno najemnino razpravlja o cenah najemnin

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Levica)

Nekateri poslanci trenutne koalicije kot kaže izgubljajo stik z realnostjo in težavam s katerimi se ljudje vsakodnevno srečujejo. Kot kaže je eden takšnih tudi poslanec Levice Miha Kordiš, ki se pritožuje nad cenami najemnin za stanovanja, medtem, ko sam biva v funkcionarskem stanovanju za katerega plačuje neprofitno najemnino.

V Levici se skoraj da ne norčujejo iz državljanov, ko vlado Janeza Janše obtožujejo, da znižanje davčne stopnje ni prineslo nižjih najemnin. Hkrati navajajo, da so najemnine šle v višave in vidijo rešitev v obdavčitvi praznih stanovanj in gradnjo javnih neprofitnih stanovanj.

“Dvolično in celo perverzno. Ko o “stanovanjski” pravičnosti razpreda poslanec Levice, ki koristi državno funkcionarsko stanovanje in zanj plačuje le neprofitno najemnino. Naj plača tovariš Kordiš za stanovanjski luksus profitno najemnino,” je takšno stališče Levice in poslanca Kordiša Komentiral Matjaž Tanko iz SDS.

Kordiš je še navajal, da v Sloveniji ni pomanjkanja stanovanj, ampak jih naj bi bilo 150 tisoč. Pri tem bi bilo zanimivo videti kje je našel to številko glede na ponudbo najemnih stanovanj na tržišču?

Vir: Twitter