(Video) Blaž Brodnjak v dobri minuti ideologijo stranke Levica prikaže kot popolno utopijo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

07Zelo dobro je mnogim že znano, da stranka Levica svojo politiko gradi na nekakšni ideologiji, ki v sodobnem času ne more preživeti oziroma zagotoviti preživetja države in ljudi. Tokrat je to njihovo ideologijo v oddaji Tarča v dobri minuti popolnoma razkrinkal ekonomist in predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak.

V zadnji oddaji Tarča so namreč želeli na RTV Slovenija prikazati kako uspešna naj bi bila nova politika na področju plač in zaposlovanja stranke Levica oziroma ministra Luke Mesca uspešna. Na žalost trenutne oblasti je takšne teorije in zamisli ministra kot popolnoma nesmiselne prikazal ekonomist Blaž Brodnjak.

Blaž Brodnjak je namreč v oddaji vsem prisotnim pojasnil, da nekdo, ki se 30 let oziroma vse življenjsko izobražuje, hkrati pa mu v rokah umirajo ljudje težko ostane v javnem sektorju za 1/3 plače, ki bi jo prejel v zasebnem sektorju. Hkrati pa jih aktualna politika naziva z dvoživkami, ob tem pa se ta politika ne zaveda, da gre za velike intelektualce kateri veliko vedo.

Trenutna politika ob tem pozablja, da smo v demokraciji, imamo odprte meje in ljudi, ki znajo tuje jezike. Hkrati je Brodnjak opozoril, da takšnim ljudem v Avstriji bolnišnice plačujejo stanovanja in izobraževanja. Zaradi tega določene prepovedi oziroma represija pomeni samo odhod takega kadra iz Slovenije. Vse našteto je po njegovem mnenju podlaga, da se plače v javnem sektorju za določene kadre izenačijo s plačami v zasebnem sektorju. Hkrati pa je Brodnjak opozoril, da ni sprejemljivo, da državo vodijo inferiorni ljudje ampak bi jo moral tako izobražen kader.

Vir: Twitter