(Video) Bo Marko Bandelli razkril kdo so po njegovo fašisti, ki jih je potrebno iztrebiti? Saj določene medije obtožuje, da pri tem zavajajo.

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Poslanec SAB Marko Bandelli je v soboto na svojem Twitter računu zapisal, da bodo vsi šli v Dražgoše, saj je prepričan, da v kolikor so takrat iztrebili fašiste in kolaborante, jih bodo tudi danes.

Mediji, ki poročajo drugače kot bi si v stranki SAB želeli so ta njegov tvit razkrili in izrazili zaskrbljenost nad takšno komunikacijo, saj ni jasno kdo bi v Sloveniji predstavljal to skupino ljudi, iz tega razloga bi se lahko samo domnevalo, da gre za drugače misleče osebe. Njegova izjava je na neodobravanje naletela tudi na družbenih omrežjih. Zaradi objave teh prispevkov je Bandelli v nedeljo posnel video, kjer je povedal, da naj bi dejal, da ga bo potrebno iztrebiti, če bi se pojavil. Vendar se lahko sami v zgornjem zapisu prepričate kako je napisal tvit – nikjer ni zapisano, če se bo pojavil.

Bandelli je v nadaljevanju razlagal, da je zaradi tega zapisa doživel neverjetno veliko žalitev in bedastih članov, za kar je okrivil člane stranke SDS. Sicer mu ni jasno zakaj, saj jih v objavi ni omenil, ampak je prepričan, da so se s tem nekateri prepoznali v tem. Na tviterju naj bi ga žalil tudi predsednik Janez Janša ter poudaril, da gre Slovenija s to vlado v popolnoma obratno smer kot je demokracija. V videu je tako namignil, da bi lahko bili fašisti nekateri člani stranke SDS, vendar se konkretno o tem ni opredelil.

Včeraj je Bandelli posnel še en video v katerem je koalicijo obdolžil, da ob njegovem izrazu fašisti pišejo vse možne termine. Bandelli je ministru Alešu Hojsu očital, da je na televiziji izjavil, da s tem želijo iztrebiti del slovenskega naroda. V nadaljevanju je UKOM obtožil, da so v Poročilu poročanja RTV zapisali, da je zapisal, da želijo iztrebiti drugače misleče. Vendar Bandelli v videu navaja, da je zapisal, da gre za fašiste in ne drugače misleče in da vsi, ki o tem poročajo zavajajo javnost.

V luči razjasnitve je zato Boris Tomašič Marka Bandellija vprašal: “Kdo je v Sloveniji fašist? Koga boste iztrebili?” Hkrati ga je pozval, da se o tem konkretno izrazi. Glede na dejstvo, da Boris Tomašič že dlje časa Marka Bandellija vabi v oddajo Kdo vam laže, je to pravi trenutek, da se je ta udeleži in pojasni vse te zadeve?

Vir: Twitter