(Video) Bojan Požar: “Bizarne grimase Edvarda Žitnika ob začetku vojne v Ukrajini so obraz in odraz slovenskega tranzicijskega žurnalizma”

Foto. Zajem zaslona (Twitter/ Jaka jr. Dolinar)

Bojan Požar je v oddaji Ura moči komentiral nastop Edvarda Žitnika na RTV Slovenija, ki se je zgodil 24. februarja 2022 ob napadu Rusije na Ukrajino. Požarja so zmotile zelo napačne napovedi nekdanjega dopisnika RTV Slovenija in tudi obrazne grimase, ki jih je pri tem “izvajal” Žitnik.

Spomnimo, da je takrat Edvard Žitnik, komentator mednarodnih odnosov na RTV Slovenija napovedal skorajšnji padec Kijeva – v nekaj urad, umik oblasti iz Kijeva ter na koncu morda celo kapitulacijo. Požar je ob tem predvajal tudi posnetek nastopa Žitnika.

Po mnenju Požarja to danes, ko potekajo strahoviti napadi ruskih oblasti na Ukrajino že več kot 14 dni, kaže na popolno neznanje nekega novinarja, analitika morda celo kaj hujšega. Kljub vsemu je Požar prepričan, da se vsakdo lahko zmoti, ampak bolj kot to so Požarja zmotile bizarne grimase Žitnika, ki jih je ta izvajal v svojem prispevku.

Novinar Požar je prepričan, da je to delo Žitnika odraz in obraz posebnega stanja slovenskega tranzicijskega žurnalizma.

Vir: Twitter