(Video) Bojan Požar: “Celjsko sodišče praktično po samo enem pričanju sodne izvedenke oprostilo Mira Senico. Pomembno se je imenovati Miro Senica, biti partner Katarine Kresal in šef Mira Cerarja”

Foto: pixabay.com

V Ura moči se je Bojan Požar dotaknil tudi aktualnih dogodkov na celjskem sodišču v zvezi z Mirom Senico, ko je tožilstvo po enem pričanju sodne izvedenke proti odvetniku umaknilo obtožnico.

Požar je poudaril, da so se davnega aprila 2013 zgodile hišne preiskave pri odvetniku Miru Senici v zadevi Delamaris. Tožilstvo je Senico sumilo, da naj bi s sodelavci in svojo hčerko neupravičeno pridobil 1,3 milijona evrov od Vegrada. “Toda Senica takrat in danes ni bil, kdor si ga bodi, samo eden od številnih ljubljanskih odvetnikov. Ne, Miro Senica je tudi zasebni in poslovni partner Katarine Kresal, nekdanje predsednice LDS in bivše ministrice za notranje zadeve, ki je ustanovila NPU in bivši pogodbeni delodajalec Mira Cerarja, predno je Cerar postal predsednik vlade”, je izpostavil Požar.

Minuli torek je po besedah Požarja, po prvi obravnavi na sodišču v Celju, Specializirano državno tožilstvo, ko je bila zaslišana ena sama sodna izvedenka in je razbremenila Mira Senico, umaknilo obtožnico ter posledično Senico rešilo pred zaporom. Po besedah Požarja se pravniki čudijo takšni odločitvi, da namreč tožilstvo po osmih letih pregona na podlagi ene same izvedenke umakne obtožnico. Postregel je tudi s podatkom, da je v primeru pregona Edvarda Ovna, nekdanjega direktorja Stanovanjskega sklada, s strani Specializiranega državnega tožilstva, bilo na sodišču zaslišanih pet različnih sodnih izvedencev.

“Povedano drugače. Pomembno se je imenovati Miro Senica, pomembno je biti partner Katarine Kresal in pomembno je biti šef Mira Cerarja. Temu pravimo tudi vzporedni mehanizem globoke države”, je še zaključil Požar.

Vir: Twitter in Planet TV