(Video) Bojan Požar: “To kar 100 dni pred volitvami počneta Alenka Bratušek in njena stranka, presega vse meje dobrega okusa.”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Albin Vrabič)

Včerajšnjo oddajo Ura moči je voditelj Bojan Požar začel z razmišljanjem glede svobode medijev v Sloveniji in pogleda ter dejanj nekaterih strank v državi. Požar je v uvodu povedal, da smo v Sloveniji navajeni, da politiki lažejo in se brutalno sprenevedajo: “Vendar to kar sedaj 100 dni pred volitvami počneta Alenka Bratušek in njena stranka SAB, presega vse meje dobrega okusa”, je razmišljal Požar.

V nadaljevanju je pokazal spletni plakat, ki ga je stranka SAB objavila in zapisala: “Še 104 dni, da novinarji začnejo delati brez skrbi.” Za gledalce je nato pojasnil, da je bila ravno Alenka Bratušek edina slovenska političarka, ki je osebno poskrbela, da je bil novinar ali fotograf obsojen zaradi svojega dela. Šlo je za Janija Božiča, ki je bil obsojen na 5 mesecev pogojne kazni, ker je sredi Državnega zbora opravljal svojo fotografsko delo. Božič je namreč slikal sporočilo, ki ga je Bratuškova prejela v delovnem času na službeni telefon.

Po mnenju Bojana Požarja je šlo za pomembno vsebino tudi za javnost, v nadaljevanju pa je obsodbo Bratuškova dosegla kot predsednica vlade. Pri tem naj bi po mnenju Požarja uspela zaradi političnega vpliva, Jani Božič pa je ostal brez dela in šel v London, kjer je še danes.

Video si lahko ogledate tukaj.

Vir: Twitter