(Video) Boris Tomašič: “Dokler bo Drago Kos tisti, ki bo pral možgane in govoril, kaj je prav in kaj narobe, bo v tej državi vse narobe.”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Včeraj se je zadnjega nastopa Draga Kosa v oddaji Tarča dotaknil tudi Boris Tomašič, ki je dejal: “Dokler bo Drago Kos tisti, ki bo pral možgane in govoril, kaj je prav in kaj narobe tožilcem in sodnikom, hkrati pa urejal komercialni informativni program, bo v tej državi vse narobe.” Tomašič je prepričan tudi, da izjava Draga Kosa, da morda Franc Kangler ni storil nobenega kaznivega dejanja, naj pa bi po njegovem storil svinjarijo. Boris Tomašič se je v tokratni oddaji lotil lajšanju vesti Roberta Goloba z napovedjo podaritve nagrade v humanitarne namene, lapsusu, ki si ga je privoščil eden in edini Matjaž Nemec in pregona RTV Slovenije Franca Kanglerja, kljub drugačnim odločitvam sodišč.

Tomašič je v oddaji “obdelal” novinarsko konferenco Roberta Goloba, ki je “končno” javno napovedal vstop v politiko in prevzem stranke Z. dej ter njegovega olajšanja duše s tem, da naj bi nagrado namenil v humanitarne namene. “V tej točki lahko rečem samo to – pravilno, da gre to v dobrodelne namene, ampak to še zmeraj ne pomeni, da mu te nezakonito izplačane plače, če se bo to dokazalo, ne bo treba vrniti. Postopki so stekli, človek je dobil bistveno višje plače, kot zakon dovoljuje, in če bo sodišče tako ugotovilo, bo to moral vrniti in nakazilo v dobrodelne namene popolnoma nič ne reši,” je dejal voditelj Boris Tomašič.

Seveda se v oddaji Tomašič ni mogel izogniti, da ne bi “novi obraz” levice predstavil v realni luči in povedal, da gre za osebo, ki je že bila v politiki, saj je bil podpredsednik Pozitivne Slovenije. Dotaknil se je tudi videa, ki je zaokrožil po socialnih omrežjih, ko je na kongresu Pozitivne Slovenije sebe označil za skakača, Zorana Jankovića pa za kraljico, ki predstavlja rešitev za Slovenijo. Po njegovem mnenju se je Golob v politiko vrnil z namenom pljuvanja po SDS in to zato, ker mu v času te vlade ni bil podeljen nov mandat na čelu GEN-i. “Človek, ki je zadnjih deset let prejemal take plače, ki si jih mi, normalni državljani, sploh predstavljati ne moremo, je trdil, da se mu je zgodila krivica, ker nima dosmrtnega mandata, svoj legitimen iztek mandata pa označil za dejanje fašizma,” je dodal Tomašič.

Oddaja se ni mogla izogniti tudi Matjažu Nemcu, ki vsake toliko časa preseneti s kakšno svojo “intelektualno” izjavo. Tokrat se je po dolgem času ponovno “izkazal”, ko je na preiskovalni komisiji Franca Kanglerja spraševal po zaposlitvi Kanglerjeve nečakinje, ki pa jo slednji sploh nima. Vendar to ni bil edini “intelektualni” biser minulega tedna poslanca Nemca, saj je na nacionalni televiziji potezo Janeza Janše, ki se je pripravljen pogovarjati s Tajvanom komentiral na svoj način. V nekem trenutku je namreč v enem delu navajal sporazum med Kitajsko in Hrvaško, v drugem delu pa odnose med Slovenijo in Kitajsko.

Tarča o Francu Kanglerju je bila ena revščina, med drugimi je bil povabljen tudi Drago Kos, neformalni urednik POP TV-ja, katerega obisk na nacionalni televiziji še ni jasen, ampak že kej ve,” je sklenil Tomašič. Ustvarjalci tarče so namreč pripravili še eno oddajo na temo Franca Kanglerja, kjer se je voditeljica Erika Žnidaršič ponovno spraševala, kaj je šlo narobe, da je bil Kangler v vseh primerih oproščen.

“Normalno, da ti ljudje niso prišli, ker ne smejo, ker je to protizakonito, kaznivo. To, kar delajo na nacionalni televiziji, je nezakonito, samo v primeru novega dokaza bi se lahko zadeve ponovno odpirale in razprava o Zoranu Jankoviču ni enaka Kanglerjevi, saj so pri Jankoviču zadeve še vedno odprte,” komentira Tomašič.

Celoten članek vam je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV