(Video) Boris Tomašič: “Matjaž Nemec vi ste isti kot Tanja Fajon, ali pa še slabši! Poslanca narodnih skupnosti imata enak status kot vi, nimata nikjer omejenih pravic!”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

Na zapis Matjaža Nemca SD, v katerem je poslanca narodnih skupnosti obtožil poseganja v pravico do demokratične ureditve in sprejemanja nezakonitih in neustavnih zakonov, se je odzval tudi Boris Tomašič v oddaji, Kdo vam laže.

“Matjaž Nemec vi ste sramota za slovenski parlament. Zapomnite si to in to vam povem tudi v oči, če si upate sem priti”, je zapis pokomentiral voditelj oddaje. Tomašiču se zdi nedopustno, da je Matjaž Nemec napadel poslanca narodnih skupnosti, saj je v Ustavi RS predstavnikoma narodnih skupnosti dodeljen enak status, kot ga imajo vsi poslanci, tudi Matjaž Nemec.

V nadaljevanju je Tomašič še poudaril, da poslanca narodnih skupnosti nimata nikjer omejenih pravic in morata odločati po svoji vesti. “Ne po nareku Matjaža Nemca, 27-letnega maturanta. Borca za javno šolstvo, ki je vse šole, razen osnovne šole naredil privat”, je še dodal Tomašič in povedal, da so to slovenski Socialni demokrati.

Vir: Twitter