(Video) Boris Tomašič mnenja, da lahko Korošči in Belokranjci pozabijo na ceste, saj prihaja zeleni prehod, zato bodo dobili kolesa za pot v Ljubljano

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Jaka jr. Dolinar)

V tokratni oddaji Kdo vam laže je voditelj Boris Tomašič svoj pogled na morebitno novo vlado: “Svoje žepe si bodo napolnili z denarjem, v Slovenijo pa prihaja revščina. Vse, kar je bilo doslej narejeno, vse bodo uničili do novega leta”. V nadaljevanju je navedel razloge, ki po njegovem nakazujejo na takšen scenarij.

V oddaji je namreč Tomašič komentiral aktualne izjave in zapis bodoče koalicije, ki nakazujejo, da se v Sloveniji končuje blaginja, ki smo ji bili dve leti priča in bomo priča trendom obrnjenim navzdol. Voditelja je zmotila že komunikacija nove koalicije v primeru zakonov, ki sta jih ob novem sklicu DZ vložili SDS in NSi, saj so takšno potezo označevali za nagajanje. Mediji, ki nasprotujejo in so nasprotovali vladi Janeza Janše so namreč takšne poteze ocenjevali kot proces oteževanja dela nove koalicije, s čimer pa se Tomašič ne strinja: “Politika je resna stvar, zmagali ste na volitvah, ampak to ne pomeni, da lahko delate, kar hočete, imate večino, vendar je treba spoštovati proceduro, to ni enopartijski sistem”.

Voditelj je še dodal, da želi opozicija s predlogi novi koaliciji preprečiti, da bi rušila delo pretekle vlade, kar je podkrepil z besedami: “gospodarska rast je bila v prvem četrtletju v Sloveniji skoraj 10-odstotna, napovedujejo pa znaten padec, kar bo zagotovo posledica ukinitve zakona o dohodnini, nižanja plač, obdavčitve premoženja in kapitala, normalno, da je to slabo za poslovno okolje”. 

“Trenutna vlada je finance krepko namenila investicijam, infrastrukturi, tretji razvojni osi, v zdravstvo, v domove za starejše in študente, zdaj tega ne bo več, zdaj bomo financirali zeleni prehod, če sploh kdo ve, kaj to pomeni. Sploh pa ne potrebujemo digitalizacije, ki jo je aktualna vlada že uvedla, ampak potrebujemo debirokratizacijo, ki jo bo bodoča vlada ukinila,” je Tomašič komentiral načrte nove vlade, ki je zatrdila, da bodo evropski denar namenili financiranju “zelenega prehoda in digitalizaciji”. “Pozabite na ceste, Korošci in Belokranjci, prihaja zeleni prehod, dobili boste kolo, pa se boste lahko vozili do Ljubljane,” je dejal voditelj.

Celoten članek vam je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV