(Video) Boris Tomašič: “Poteze vlade Roberta Goloba nas peljejo naravnost v revščino”

Foto. Zajem zaslona (Nova24TV)

Kljub počitnicam so določeni dogodki okoli vlade Roberta Goloba spodbudili voditelja oddaje Kdo vam laže Borisa Tomašiča, da pripravi posebno počitniško oddajo. Kljub temu le ta ni bila nič kaj lahkotno obarvana ampak je voditelj z kar nekaj konkretnimi stvarmi želel gledalce opozoriti na poteze vlade Roberta Goloba.

“Prodajajo vam floskule, govorijo, kako so dobri. Vsi mediji jih hvalijo. Vi imate pa vsak dan manj denarja. Mogoče nominalno, po številkah enako, ampak manj si lahko privoščite. Ne se hecat, ne nasedat, kuhajo vas kot žabe, propagirajo, kako so super. In celo tedaj, ko ta vlada sprejme enake ukrepe kot Janševa, jo hvalijo, prejšnjo vlado so pa kritizirali. Treba se bo začet izpostavljat in udeleževat mirnih shodov in tej vladi povedat “dovolj je bilo”. Priti mora do spontanega shoda proti revščini. Ker to, kar dela ta vlada, nas pelje direktno v revščino. Režejo vse tiste, ki malce več zaslužijo, da bomo vsi na minimalni plači. Zapomnite si: STOP revščini. Ne dovolimo, da ta vlada spelje program “vsi enaki, vsi revni”. Razburjanje doma na kavču ali za “šankom” ne zadostuje,” je le nekaj besed voditelja Borisa Tomašiča.

Po besedah Tomašiča se trenutna vlada Roberta Goloba obnaša kot bi bila v cirkusu, medtem, ko se v ozadju kopičijo veliki problemi, ki bodo imeli resen vpliv na življenje Slovenk in Slovencev. Poleg tega se je Tomašič v oddaji zahvalil vsem, ki so z donacijami pokazali podporo Nova24TV, kljub poskusu diskreditacije tudi s strani političnega vrha.

Voditelj se je s satiro lotil tudi izjave Marjana Šarca o precvikani žički na vodnem topu Policije: Začel bom z Marjanom Šarcem in “žičko”. Po “nitki” smo dobil “žičko”. Šarec je res čudovit komediant, za ministra pa … “Štarter je šel, ker je bila “žička preveč “zacvikana”, Marjan car si.” V nadaljevanju je Tomašič poudaril, da zadeva ni samo zabavna ampak je tudi zaskrbljujoča, saj je to eden od kadrov Golobove vlade, hkrati pa poudaril, da je vlada vodni top izrabila za politikantstvo.

Celoten članek vam je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV