V oddaji Kdo vam laže je Boris Tomašič poudaril: “Šarec, če bi naročil še 10 milijonov cepiv, jih v Sloveniji ne bi imeli. Enako bi bilo, če bi jih naročili 100 milijonov. Cepiv namreč ne dobavljajo,” in dodal, da je mogoče videti, da niso dobavili niti tistega, kar smo naročili. Šarca je Tomašič povprašal: “Koliko mask pa ste vi naročili preden ste pobegnili?”

Voditelj Boris Tomašič je prepričan: “Za Veliko nočjo je bila najpomembnejša novica protest v Mariboru. To je narobe.” V Dnevniku  na RTV Slovenija je bilo namreč mogoče v napovedniku slišati: “V Mariboru je več sto ljudi protestiralo proti obveznemu nošenju mask in testiranju otrok na novi koronavirus,” Voditelj se je vprašal kdo je bil ta dan dnevni urednik in kako lahko takšen protest, kjer je bilo relativno malo ljudi, daš med najpomembnejše novice? Tomašič meni, da lahko takšno novico uvrstiš kvečjemu med bežne novice v smislu:  Obstajajo ljudje, ki jim ni mar za epidemijo in ki trdijo, da je nošenje mask škodljivo. Poudaril in dodal je tudi: “Televizija, za katero gre 100 milijonov evrov na leto, nima razdelanih nekih osnovnih kriterijev,” in da enako velja tudi za Pro Plus.

 

Pri RTV za poročanje o Shodu za življenje, ki je bil v Ljubljani niso uspeli najti novinarja, se je Tomašič obregnil ob to, da očitno za tako majhen protest v Mariboru novinarja ni bilo težko najti.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo